Vikings

Vikings Slot från NetEnt är baserad på tv-serien med samma namn. I slotten stöter du på både Ragnar och Lagertha samt en del andra karaktärer från den populära serien. NetEnt är kända för att producera fantastiska slots med snygg grafik, härligt ljud och innovativa bonusfunktioner och Vikings är inget undantag.

Vikings Slot kom ut år 2018 och bjuder på vass grafik med välgjorda symboler. Bakgrundsljudet i kombination med slottens ljudeffekter och animationer förhöjer spänningen ytterligare. Om du är ett fan av tv-serien kommer du känna igen en hel del i denna slot och du kommer garanterat att uppskatta den.

Teknikaliteter

Vikings Slot har fem hjul och tre rader, likt många andra NetEnt-slots, men istället för vinstlinjer finns det 243 vinstvägar. Du vinner alltså genom att få likadana symboler på hjul intill varandra (från vänster till höger). Upplägget gör att du slipper hålla koll på specifika vinstlinjer och förstår spelet bättre.

Spelet har en hög volatilitet, vilket innebär att du inte kammar hem vinster lika ofta, men de vinster du väl får är oftast högre. Vikings RTP (vinstprocent) ligger på helt acceptabla 96,05 procent. Även om spelet inte har någon större jackpott kan vinsterna bli riktigt höga, särskilt med tanke på bonusfunktionerna.

Bonusfunktioner

Vikings Slot är fylld med innovativa bonusfunktioner som skiljer sig från många andra spelautomater. Det finns till exempel ingen vanlig wild-symbol i slotten. Dock finns det Raid Spins, som är Vikings Slots form av free spins, där spelplanen utökas till 7×5 och vinstvägarna blir 78 125 stycken istället. Det ger gott om extra vinstmöjligheter.

Det finns också kolossala symboler, en hotspot-funktion och scatter-symboler som hjälper till att skapa större vinster. Här finns även en Shield Wall-funktion som kommer som ett kluster av mystery-symboler och när alla de visat sig delas vinsterna ut. När du aktiverar Raid Spins får du sju stycken gratissnurr med tre stycken hotspots istället för en.